Pedagoginen suunnitelma alakoulun mobiilitunnille

(Reblogged from carelianict.blogspot.com)
Tuntisiunnitelma on opettajille tuttu juttu ainakin opettajankoulutuksen ajoilta. Käytännön työssä sitä harvoin enää tarvitaan. Kokeneen opettajan tuntisiunnitelma syntyy usein intuitiivisesti omassa mielessä ja täydentyy sekä muuttuu joustavasti vuorovaikutustilanteen vaatimusten mukaan oppitunnilla.
Mobiilipedagogiikassa, samoin kuin muussakin ICT:n opetuskäytössä, tuntisiunnitelman käyttöön palauttaminen auttaa opettajaa jäsentämään uusia elementtejä ja työkaluja vanhaan viitekehykseen. Mobiilipedagoginen tuntisiunnitelma varmistaa sen, että teknologiaa ei käytetä pelkästään teknologian takia, vaan se toimii tarkoituksenmukaisesti oppimisen edesauttamisessa.
Omien ajatusten kirjoittaminen ylös auttaa myös jäsentämään sitä, mihin kaikkiin tavoitteisiin oppisuunnitelmalla on tarkoitus edetä. Kun suunnitelmaan merkitsee heti tunnin jälkeen omat kommentit ja huomiot oppitunnin kulusta, helpottaa se myös seuraavan opetuskerran valmistelemista.
Ohessa alakoulun mobiilipedagogiikkaa varten kehittelemäni tuntisuunnitelmapohja. Se perustuu omiin opetus- ja ohjaus kokemuksiini ja toimii hyvin minulle itselleni. – Paras tuntisuunnitelmapohja omaan käyttöön on yleensä opettajan itsensä tekemä. Toisen pohjasta on kuitenkin mahdollista saada uusia näkökulmia omaan työhön.
Tällä oppitunnilla aloitimme Reijolan koulun ykkösten kanssa Mobiilioppimiseen intensiivijakson. Oppitunnin jatkoksi pidimme välitunnin jälkeen toisen ohjaustunnin, jolla keskityttiin enemmän valokuvaamiseen ja siihen milloin ja mitä saa kuvata. Laitteet jäivät tämän yhteisen startin jälkeen Reijolaan lainaan viikoksi ekaluokan ja kutosluokan yhteistä projektiviikkoa varten.
mobiiliresepti
Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: