Osallisena ja oppimassa – kouluttajan täydennyskoulutusta DIME2015

Olen viimeaikoina kiertänyt ahkerasti kouluttamassa monissa eri tilaisuuksissa. Viime viikonloppuna sain valmiiksi kuluvan lukuvuoden suurimman työponnistuksen SciEDU2015 tapahtuman, joka kokosi Joensuun Areenalle yli tuhat opettajaa. (Lisää tapahtumasta toisessa postauksessa, joka valmistuu kun olen tapahtumasta toipunut). Monelle on varmaankin tuttu se tunne, jossa ison urakan jälkeen on ”takki ihan tyhjänä”. – Siksi päädyin surffailemaan ja hakemaan uusia ideoita koulutuksiini ja lopulta löysin itseni Avoimesta Oulun Yliopiston DIME2015-kurssilta.

DIME2015 eli Digitaalinen media oppimisessa ja opetuksessa on Oulun yliopiston kasvatustieteen opiskelijoille tarkoitettu kurssi, jota tarjotaan Avoimen yliopiston kautta erittäin edulliseen hintaan myös meille ”taviksille”. Kiinnostukseni kurssiin heräsi jo sen hauskasta etukäteismainonnasta, joka toi mieleeni ensin Finnairin lomalennon AY410017Y kutsumassa ”kehäraakkeja ja vanhoja kaakkeja mukaan matkalle….” 😉 Kurssin houkuttelevuutta lisäsi vielä se, että sen materiaalit ovat avoimia ja niihin voi tutustua kuka vaan kurssin kotisivunsa toimivassa Eliadamyssa.

Koska kokemus ei tietenkään voi olla sama ilman vuorovaikutusta kaivoin välittömästi verkkopankkitunnukseni esiin, suoritin maksun ja sujahdin opiskelijoiden joukkoon. Salainen missioni matkalle on kurssin hyväksytyn suorittamisen lisäksi tutustua samanhenkisiin ihmisiin ympäri Suomea. Oman työni kannalta on myös edullista nähdä mitä opeopiskelijat nykyisin puuhaavat – omana aikanani TVT-jutut sivuttiin kasvatustieteen opinnoissa melko kevyesti. Hyväksyttyyn suoritukseen taisivat riittää CTRL+C ja CTRL+V. (Ja jottei kenellekään jäisi epäselväksi, niin en viittaa tällä luvattomaan lainaamiseen.)

Kurssia opettaa vuoden 2014 TVT-opettaja palkinnon saanut kasvatustieteen tohtori ja yliopistonlehtori Jari Laru. En ole herra Larun kanssa tavannut kuin yksipuolisesti, eli eräässä unessani, mutta olen suurella mielenkiinnolla seurannut hänen puuhiaan SOME:n kautta. Opettaja on siis takulla rautaa – minäkin tulen varmasti oppimaan uutta! Lähde miulle kurssikaveriksi tai seuraa kurssiamme häsällä #dime2015 missä vaan somesyövereissä. 

  •  DIME2015 Digitaalinen media opetuksessa ja oppimisessa 
  • Oulun Yliopiston Avoin Yliopisto
  • Kevät/kesä 2015 Eliademyssä ja kaikkialla SOME:ssa
  • Hinta 20e

  

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Mainokset
%d bloggers like this: